Mainos
Mainos

Korhonen: Euroopasta liittovaltio

Suomen Pankin johtaja Matti Korhosesta on selvää, että talous- ja rahaliitto Emu vie Euroopan unionia kohti liittovaltiota, mutta toisin kuin Ruotsin pääministeri Göran Persson, hän ei näe siinä välttämättä mitään pahaa.

Korhonen sanoo Aamulehden ja Turun Sanomien haastattelussa, että Emu-oloissa jäsenmaiden yhteinen talous- ja rahapolitiikka on aivan välttämätöntä.
Korhosen mukaan liittovaltio on hyvä ratkaisu silloin, jos päätöksenteko on ankkuroitu jokaiseen jäsenmaahan ja asioista päättävät hallitusten muodostamat elimet. Sen sijaan Euro-parlamentin vallan lisäämistä ei Korhonenkaan kannata, se olisi vääränlaista federalismia.

Korhonen ei myöskään luottaisi puskurirahastoihin. Hänen mielestään niillä ei kyetä torjumaan suhdannevaihteluiden aiheuttamia shokkeja.
-Ei niiden varaan kannata mitään rakentaa. Jos esimerkiksi palkkaratkaisuista tulee jatkossa liian kalliita, niin vaurioita ei korjata millään puskureilla, sanoo Korhonen.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme