Mainos
Mainos

Korhonen kierrättäisi ministereitä

Vasemmistoliiton varapuheenjohtaja, kansanedustaja Martti Korhonen esittää ministereiden kierrättämistä. Korhonen sanoi Oulussa, että esimerkiksi yrityksissä ja urheilussa haetaan uutta tehoa ja potkua tehtävänkuvia muuttamalla.
-Valmentajan vaihtaminen hallituksessa ei onnistu, joten pitäisi miettiä toista vaihtoehtoa eli ministereiden vaihtoa, Korhonen sanoi.

Korhonen ei yksilöinyt, keitä ministereitä hän vaihtaisi ja keihin. Korhosesta itsestäänkin puhuttiin nykyistä hallitusta muodostettaessa ehdokkaana mm. sisäministeriksi, mutta hän jäi syrjään vasemmistoliiton ministeripaikkoja jaettaessa, koska toisen ministerin puheenjohtaja Claes Anderssonin rinnalle piti olla nainen.

Korhosen kriteerit ministerien kierrättämiselle ovat, että tehottomuutta tai tehokkuutta pitää tarkastella hallitusohjelmaan kirjattujen tavoitteiden kautta.
-Muualla yhteiskunnassa asetetaan jatkuvasti erilaisia mittareita, joilla mitataan saavutuksia. Ehkä on syytä asettaa näitä mittareita myös politiikkaan muuallekin kuin pelkkiin vaaleihin, Korhonen sanoi.

Korhonen olisi valmis myös tekemään valtion korkeimmista viroista määräaikaisia samaan tapaan kuin maaherrojen ja kaupunginjohtajien viroista.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme