Mainos
Mainos

Korhonen: Opintorahaa korotettava

Vasemmistoliiton puheenjohtaja Martti Korhonen haluaa korottaa opiskelijoiden opintorahaa. Korhonen perustelee näkemystään ylioppilaskunnan tuoreella hyvinvointiselvityksellä.

Vasemmistoliiton puheenjohtaja Martti Korhonen vaatii opiskelijoiden aseman parantamista opintorahaa korottamalla ja opinto-ohjausta parantamalla.

Korhonen viittaa Oulun yliopiston ylioppilaskunnan teettämään hyvinvointiselvitykseen, jonka mukaan paikallisista yliopisto-opiskelijoista peräti 70 prosenttia elää EU:n asettaman köyhyysrajan alapuolella.

- Neljäsosalla opiskelijoista on selviä toimeentulovaikeuksia. Tilanteen vaikeus on ollut tiedossa jo pitkään. Opiskelijoilla ei ole aikaa odotella seuraavaa hallituskautta, vaan päätös opintorahan korottamisesta on tehtävä nyt. Opiskelijoille tulee antaa mahdollisuus täysipäiväiseen opiskeluun, Korhonen sanoi tänään Oulussa.

Korhonen vaatii myös lisäresursseja korkeakoulujen opinto-ohjaukseen, joka on tutkimuksen mukaan osoittautunut erittäin puutteelliseksi.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot