Mainos
Mainos

Korhonen perää kohennusta työntekijöiden oikeuksiin

Alue- ja kuntaministeri Martti Korhonen vaatii työntekijöiden oikeuksien vahvistamista lomautus- ja irtisanomistilanteissa.

Oulussa tänään puhuneen Korhosen mukaan kiireimmin uudistamisen tarpeessa on yhteistoimintalaki. Korhonen katsoo, että yhteistoimintalaista on työntekijöiden kokemuksen mukaan tullut pelkkä irtisanomislaki.
-Seuraavan hallituskauden tärkein työelämän lakien uudistamistarve kohdistuukin juuri yhteistoimintalakiin. Sen on tuotava aitoa muutosturvaa työntekijöille. Koulutuksen ja uudelleen sijoittumisen on oltava todellinen vaihtoehto potkuille, hän toteaa.

Korhosen mukaan yhteistoimintalain täytyisi koskea nykyistä laajemmin työn sisältöä ja sen organisointia, henkilöstön osaamista ja jaksamista sekä yleisemmin työyhteisöjen kehittämistä.

- Osallistumisjärjestelmiä tulee laajentaa koskemaan myös yritys- ja liikkeenjohdollisia sekä tuotannollisia kysymyksiä. Työpaikoilla on tärkeää kyetä aitoon vuoropuheluun ja paikalliseen sopimiseen, ministeri sanoo.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot