Mainos
Mainos

Korhonen: Ruuhkamaksut todennäköisiä

Eduskunnan liikennepoliittisen valiokunnan puheenjohtaja Martti Korhonen(vas.) uskoo, että pääkaupunkiseudulla tullaan tulevaisuudessa käyttämään sanktioita, jotka kannustavat ihmisiä joukkoliikenteen käyttöön. Odotettu liikennepoliittinen selonteko valmistuu maaliskuun alkupuolella.

Liikenneministeri Anu Vehviläinen (kesk.) on jo kertonut julkisesti kannattavansa ruuhkamaksuja. Taustalla on Vuosaaren satamahanke, jonka valmistuttua liikenneongelmat uhkaavat räjähtää käsiin ilman radikaaleja vastatoimia. Tuolloin raskas liikenne kehäteillä saattaa pahimman arvion mukaan jopa kolminkertaistua. Korhosen mukaan ongelman ydin on yksinkertainen: Henkilöautoja on saatava pois liikenteestä.

- Todennäköisesti sanktioita tulee. Nyt on puhuttu ruuhkamaksuista ja tietulleista. Eihän niitä ratkaisuvaihtoehtoja kovin paljon ole, Korhonen tiivistää.

Korhonen korostaa toimivan joukkoliikenteen tärkeyttä, mutta myöntää, että tälläkin hetkellä pääkaupunkiseudun joukkoliikenteen käyttöaste on liian alhainen. Esimerkiksi Helsingissä ainoastaan noin 20 prosenttia joukkoliikennekapasiteetista on käytössä. Korhonen heittää asiassa kritiikkiä myös kuntapäättäjien suuntaan.

- Mitä on tehty maankäytössä ja kaavoituksessa? Sieltä tämä ongelma pitkällä aikavälillä juontaa juurensa. Nyt ratkaisujakin on haettava niin, että kaavoitus on siinä tiukasti mukana.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme