Mainos
Mainos

Korhonen tuplaisi uusiutuvan energian tuotannon

Vasemmistoliiton puheenjohtaja Martti Korhonen esittää laajoja ympäristöinvestointeja talouden elvyttämiseksi ja päästöjen sekä kulutuksen vähentämiseksi.

Vasemmistoliiton puoluevaltuuston kokouksessa puhuneen Korhosen mielestä nyt on aika käyttää elvytysvaroja niin, että uusiutuvan energian tuotanto kaksinkertaistuisi jäljellä olevan hallituskauden aikana. Ainakin tuulivoiman, aurinkoenergian ja biokaasun osalta tavoite on saavutettavissa.

- Myös energiataloudelliseen rakentamiseen ja korjausrakentamiseen on panostettava nyt, kun rakennustoiminta pyörii vajaalla kapasiteetilla. Ei riitä, että korjausinvestointien kasvu jätetään yksin kotitalouksien harteille, Korhonen linjaa.

Korhosen mielestä hallituksen on tämän ohella käynnistettävä laaja julkisten rakennusten energiataloudellinen ja asumisen terveellisyyttä lisäävä perusparannushanke.

- Sen piiriin tulee nopeasti ottaa kaikki yli 25 vuotta vanhat, kunnostamattomat julkiset rakennukset homekouluista valtion virastorakennuksiin ja niiden ympäristöön, Korhonen sanoo.

Hiilineutraaleja kuntia on tuettava entistä enemmän. Suomen ympäristökeskuksen vetämässä hankkeessa niitä on viisi eli Uusikaupunki, Parikkala, Kuhmoinen, Padasjoki ja Mynämäki. Näille kunnille tulisi Korhosen mukaan antaa enemmän tukea ja kokemukset siirtää muihin kuntiin.

Tärkeä osa vihreää elvytystä on Korhosen mukaan myös investointi tieteeseen, tutkimukseen, teknologiaan sekä parempaan tiedonvälitykseen turvaamalla laajakaistayhteydet kaikille.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme