Mainos
Mainos

Korhonen vaatii puolueita paljastamaan Nato-korttinsa

Vasemmistoliitto ei kannata Natoa ja vaatii kansanäänestyksen järjestämistä, jos valtiojohto ja eduskunnan enemmistö päätyvät jäsenyyden kannalle.

Vasemmistoliiton uusi puheenjohtaja Martti Korhonen vaatii kaikkia puolueita tekemään selväksi ennen eduskuntavaaleja suhtautumisensa Suomen Nato-jäsenyyteen. Korhosen mielestä on huonoa demokratiaa ajaa sammutetuin lyhdyin vaaleihin ja todeta niiden jälkeen turvallisuuspoliittisessa selonteossa, että tilanne on muuttunut.

Korhonen huomautti vasemmistoliiton suhtautuvan selkeän kielteisesti sotilasliiton jäsenyyteen. Jos valtiojohto ja eduskunnan enemmistö kuitenkin päätyisivät jäsenyyden kannalle, puolue edellyttää kansanäänestyksen järjestämistä.

Eilen vasemmistoliiton johtoon valittu Korhonen esitteli tavoitteitaan tänään puoluekokouksen jatkeeksi järjestetyssä vasemmistofoorumissa Tampereella. Hän sanoi vasemmistoliiton pyrkivän vaalivoittoon ja uuteen hallitukseen.

Linjapuheessaan Korhonen varoitteli hallitusta yrityksestä pakottaa EU:n perustuslakisopimus voimaan temppupolitiikalla. Se ei hänen mukaansa lisää kansan luottamusta unioniin ja EU-eliitin toimintatapoihin.

Korhonen epäili hallituksen valmistelevan lisäksi palvelurakenne- ja kuntauudistuksen varjolla massiivista kuntien omana työnään tuottavien palvelujen yksityistämistä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme