Mainos
Mainos

Korhonen valmis välikysymykseen palkkatasa-arvosta

SDP:n puheenjohtaja Eero Heinäluoma sanoi eilen, että yhteinen välikysymys on keino puuttua naisvaltaisten alojen palkkaremonttiin.

Vasemmistoliitto on innostunut opposition yhteisestä välikysymyksestä. Puolueen puheenjohtaja Martti Korhonen ilmoittaa vasemmistoliiton olevan valmis välikysymykseen naisvaltaisten alojen palkankorotuksista, jos hallitus ei sisällytä kuntarahojen lisäystä ensi vuoden budjettiin.

- Vasemmistoliitto on valmis tekemään välikysymyksen heti syksyn istuntokauden alussa, jos budjettiriihessä ei päästä sopimukseen naisvaltaisten alojen palkkojen korotuksista, Korhonen sanoo.

SDP:n puheenjohtaja Eero Heinäluoma sanoi eilen puolueen kesäkokouksessa, että yksi mahdollinen keino puuttua naisvaltaisten alojen palkkaremonttiin on tehdä asiasta välikysymys. Heinäluoma sanoi kutsuvansa muut oppositioryhmät neuvottelemaan asiasta jos budjettiriiheltä ei heru vastausta palkankorotuksista.

Korhonen asettaa välikysymykseen osallistumisen ehdoksi sen, että oppositiopuolueet tekevät välikysymyksen yhdessä.

Korhonen vaatii hallitusta linjaamaan budjetin yhteydessä koko vaalikauden mittaisen tasa-arvo-ohjelman rahoituksen. Hänen mukaansa budjettiriihi osoittaa, onko hallitus tosissaan palkkatasa-arvon suhteen.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme