Mainos
Mainos

Korhonen: Valtiolta puuttuu omistajan tahto

MTV:n Huomenta Suomessa vieraillut vasemmistoliiton puheenjohtaja MarttiKorhonen sanoo, että maastamme on aluepoliittinen ajattelu häipymässä täysin.

- Meillä ei olisi Kemijärveä, ei Rautaruukkia Raahessa, ei Outokumpua, jos meillä ei olisi ollut poliittista tahtoa hoitaa tätä maata myös alueellisesti tasapuolisesti. Ja tämä ajattelu on nykyhallitukselta ja edelliseltäkin hallitukselta häipynyt totaalisesti.

Info

Valtio voi vaikuttaa pörssiyhtiössäkin

Korhonen ihmettelee puheita siitä, ettei valtio voisi omistajana sanoa omia näkemyksiään pörssiyhtiössäkin. Hänen mielestään merkittävänä omistajana valtiollakin pitää olla oma tahto.

- Valtion pitää myös huolehtia omasta edustaan, ja Kemijärvihän on juuri se yksikkö, joka on tehnyt tulosta. Asiantuntijoiden mukaan Kemijärven tehdas näyttää typerältä päätökseltä lopettaa - ja jos on valtio- niin senhän pitäisi pystyä toimimaan. Ja nythän valtio ei ole tehnyt asiassa mitään. On vain sivusta seurannut omistajanakin, lataa Korhonen.

Korhosen mielestä se ei ole valtiolta oikea taktiikka. Hänen mukaansa valtiolla pitää olla tahto ja näkemys.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme