Mainos
Mainos

Korhonen: Veroale hankala kuntasektorille

Alue- ja kuntaministeri Martti Korhonen (vas.) pitää valtiovarainministeriön esitystä verojen alentamisesta hankalana kuntasektorille. Korhosen mukaan kuntien talouskehitys heikentyisi, jos ne menettäisivät esityksen mukaiset summat.

-Veroalesta olisi syytä luopua tässä vaiheessa ja keskittyä turvaamaan kuntalaisten hyvinvointipalvelut, Korhonen totesi tänään Rokualla.

Jos veronalennuksiin päädytään, niitä ei saa Korhosen mielestä maksattaa kunnilla. Lisäksi veroale tulisi kohdentaa suunniteltua voimakkaammin pieni- ja keskituloisten hyväksi.

-Mikäli valtiovallalla on kuitenkin varaa veronalennuksiin, tulee ne suunnata hyvinvointipalveluja ja työllisyyskehitystä tukevalla tavalla. Valtiovarainministeriön esitystä paremmin tätä kehitystä tukisi elintarvikkeiden tai palvelujen arvonlisäveron alentaminen, Korhonen sanoi.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme