Mainos
Mainos

Korhonen voitti keskustan puoluesihteerikisan

Keskustan ympärillä pyörinyt vaalirahajupakka ei ole vienyt puolueväen luottamusta puoluesihteeri Jarmo Korhoseen. Hän kukisti haastajansa luvuin 1200-488 puoluekokouksen vaalissa Joensuussa tänään. Tulos oli Korhosen kannalta jopa parempi kuin vastaavassa vaalissa kaksi vuotta sitten.

Kilpailu puoluesihteerin paikasta jatkui kiivaana viimeisiin vaalipuheisiin asti. Korhosen haastajaksi lähtenyt Kimmo Tiilikainen sanoi, että puoluesihteerin ei pidä lehtien palstoilla kaivaa maata puheenjohtajan ja ministeriryhmän alta.

Tiilikainen viittasi myös vaalirahajupakkaan toteamalla, että vastuu on kannettava ajallaan eikä puolue saa olla osto- ja myyntiliike.

Syytöksiä itse kokouksessa hiljaa kuunnellut Korhonen sanoi valintansa jälkeen, että opiksi on tietysti otettava. Samalla hän teki selväksi, ettei käyty keskustelu ole nujertanut häntä.

- Pidän oman linjani ja perustelen sen. Ei näennäinen yksimielisyys puolueessa vie mihinkään. Olen voimakastahtoinen ja jos minunkaltaista ei arvosteltaisi, niin ketä sitten. Voi sanoa, että osa kritiikistä on itse hankittua, Korhonen sanoi toimittajille valintansa jälkeen.

Korhonen antoi myös ymmärtää, ettei ollut pelännyt vaalin tulosta.

- Tunnen suurin piirtein tämän porukan. Olen aina tiennyt oman asemani.

"Korhonen maan paras talousmies"

Korhosen näytöt puolueen rapakuntoisen talouden korjaamisesta olivat tehneet vaikutuksen tukijoihin. Jouni Eskola Varsinais-Suomesta kehaisi, että tämä on Suomen ehdottomasti paras talousmies.

Osa puolueväestä oli tuskastunut myös keskustan eduskuntaryhmän toimintaan vaalirahajupakassa. Osa kansanedustajista on arvostelijoiden mielestä pitänyt lausunnoillaan yllä "vihjailevaa keskustelua". Päiviö Karttunen Lapista ihmetteli, miksi puheenjohtaja Timo Kalli sai eduskuntaryhmän tuen, vaikka puheillaan pisti jupakan liikkeelle.

(MTV3-STT)

Lue lisää:

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme