Mainos
Mainos

Korhonen: Voittoa tekeville yrityksille irtisanomissakko

Vasemmistoliiton puheenjohtaja kritisoi etenkin metsäyhtiö UPM:n toimia metsurien töiden ulkoistamisessa.

Vasemmistoliiton puheenjohtaja Martti Korhonen haluaisi sakottaa voittoa tekeviä suuryrityksiä, jotka irtisanovat työntekijöitään. Korhonen sanoi tänään Puuliiton tilaisuudessa Härmässä, että suuryritykset pitäisi saada huolehtimaan paremmin työntekijöistään.

- Suuryritysten tehdessä irtisanomisia tulisi olla mahdollista asettaa niille työllistämisvelvoite tai valtiolle maksettava irtisanomissakko, jolla voitaisiin huolehtia työttömistä ja muutosturvasta, Korhonen sanoo.

Korhonen perää työnantajien vastuuta työelämän muutostilanteissa. Vastuu on ollut hänen mukaansa kadoksissa esimerkiksi UPM:n suunnitelmissa metsurien työn ulkoistamiseksi ensi vuoden vappuun mennessä.

- Yritys aikoo ulkoistaa työt metsäpalveluyrityksille. On huomattava, että Suomessa ei edes ole riittävästi vastuullisia metsäpalveluyrityksiä, jotka voisivat ottaa kaiken UPM:n metsurityön hoitaakseen, Korhonen sanoo.

Korhosen mukaan UPM:n luottamusmiehet epäilevät, että yritys pyrkiikin tarjoamaan työtä ulkomaalaisille yrityksille tai kotimaisille bulvaaneille, jotka tuottavat maahan esim. Puolasta tai Baltiasta värvättyä tilapäistä vuokratyövoimaa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme