Mainos
Mainos

Korhosen verosuunnittelu nappiin - veroprosentti 12

Keskustan puoluesihteeri Jarmo Korhonen näyttäisi uusimpien verotietojen perusteella saaneen läpi hyvät verovähennykset. Verohallinnon tietojen mukaan Korhonen tienasi viime vuonna 90 350 euroa, mutta hänen veroprosenttinsa oli vain 12. Samansuuruisia vuosituloja tienanneet ovat joutuneet maksamaan veroja keskimäärin 39-43 prosentin mukaisesti.

Korhosen saamat tulot ovat yhtenevät muiden suurten puolueiden puoluesihteerien palkkojen kanssa. Kokoomuksen puoluesihteeri Taru Tujusen tulot olivat viime vuonna 89 980 euroa (veroprosentti 43) ja SDP:n puoluesihteeri Ari Korhonen tienasi 71 313 euroa (veroprosentti 39).

Ansiotulojen veroprosentin suuruuteen voi vaikuttaa vähennyksillä. Suurimmat vähennykset syntyvät useimmiten matkakuluista, asuntolainan koroista ja kotitalousvähennyksistä. Pääomatuloista maksettavaa veroa voi niinikään kutistaa menoilla, joita syntyy esim. omaisuuden hoitamisesta, hallinnoimisesta tai tappioista.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme