Mainos
Mainos

Korjaussarja suivaannuttaa Harkimon: Joka päivä kuulen samaa - kauanko jaksan eduskuntaa?

Tuore eduskuntavaaliehdokas, Harry ”Hjallis” Harkimo (kok.) sanoo Politiikan korjaussarjan haastattelussa kuulevansa liki joka päivä samaa ihmettelyä, kauanko vilkasliikkeinen liikemies kestää kansanedustajana eduskunnan hitaita rutiineja.

– Yleensä otan hommat tosissani, niin tämäkin, Harkimo sanoo.

Harkimo saapuu Politiikan korjaussarjan haastatteluun Urkin pubiin – kivenheiton päähän eduskunnasta – sillä varmuudella, minkä muutaman viikon vanha ehdokkuus voi antaa.

Viime päivinä Harkimo on ollut julkisuudessa Hartwall-areenan taannoiseen kauppaan liittyvien oikeudenkäyntien takia. Omaisuutta on hukkaamiskiellossa, mutta kysymykseen ”onks sulla rahaa” Harkimo vastaa, ettei voi vastata, kun ei voi. Oikeusjuttuja.

Mutta muuten ehdokkaan tavoitteena ei ole enempää eikä vähempää kuin luoda uusi malli, jolla kansanedustaja voi toimia. Se ei tarkoita kuuleman mukaan sitä, että valiokuntatyö jää väliin ja edustaja häärää pelkästään julkisuudessa. Sen sijaan hän aikoo käyttää verkostojaan hyväksi ja niitä on kertynyt melkoisesti niistä ajoista, kun purjehtijana tutuksi tullut Harkimo valttiin Harri Holkerin valitsijamiesehdokkaaksi 1988 presidentinvaaleissa. Viime presidentinvaaleissa Harkimo hääräsi presidentti Sauli Niinistön vaalitiimissä.

– On mulla pieni käsitys, mitä politiikka on.

Harkimolla on muun muassa kaksi ex-vaimoa kansanedustajana, mutta eduskuntaa ei kuulemma tarvitse varoittaa, että kolmas olisi jo kiikarissa.

Jokerien KHL-päätös olisi nyt mahdoton

Jääkiekkoseura Jokerien asema venäläisessä KHL-sarjassa ei ehkä ole eduskuntavaaleissa paras isänmaallinen meriitti Ukrainan-tapahtumien valossa, mutta sontaa tuli Harkimon mukaan silmille enemmän 2013, kun päätös tehtiin. Ei enää.

– Mutta jos tämän KHL-päätöksen joutuisi tekemään nyt, se olisi ihan mahdotonta.

Haastattelijaa Harkimo epäili ennakkoluulojensa perusteella kepulaiseksi, mikä on helppo torjua sillä perusteella, ettei Harkimo tunne ketään Kehä kolmosen ulkopuolelta, varsinkaan kepulaisia.

– Mun naapuri on Juha Sipilä. Olemme jutelleet. Fiksu mies, Harkimo kuittaa.

Politiikan korjaussarja on suunnilleen kerran viikossa ilmestyvä MTV Uutisten uutisten haastattelutuokio,  jonka näkee kokonaisuudessaan MTV:n nettisivuilla. Ohjelman sisällöstä vastaa MTV Uutisten politiikan ja taloustoimituksen päällikkö Timo Haapala.

 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme