Mainos
Mainos

Korjaustyöt jatkuvat Lahti-Heinola-tiellä

Moottoritien penkereen sortumat vaikeuttivat pääsiäisen paluuliikennettä. Sortumia korjataan ja tutkitaan tänään ja mahdollisesti huomennakin.

Lahti-Heinola-moottoritien sortumien korjaustyöt sekä syiden selvittely jatkuvat. Vierumäen ja Seestan liittymien välillä on pohjoisesta tultaessa edelleen käytössä vain yksi ajokaista ja 80 kilometrin nopeusrajoitus.

- Haluamme selvittää perusteellisesti sortumien syyn. Sortumakohdat on kaivettu auki. Rakennevirheitä ei ole havaittu. Kaikki on vielä arvailua, mutta valitettavan usein sulamisvedet aiheuttavat penkereiden sortumia. Paikalla tehdään vielä porakairauksia, joten toinen kaista saattaa olla pois käytöstä myös huomenna, arvioi Tieliikelaitoksen työnjohtaja Kim Peltonen.

Lumet ovat Lahden seudulla sulaneet viime päivinä harvinaisen vauhdikkaasti. Lisäksi viime syksynä käyttöön otettu moottoritie ei vielä ole valmis. Lahden ja Heinolan välillä tehdään vielä tämän vuoden aikana muun muassa asvaltointitöitä sekä luiskien viimeistelyä.

Moottoritien penger on sortunut kahdessa paikassa Heinolan Vierumäellä. Ensimmäinen sortuma korjattiin ennen pääsiäistä ja toinen havaittiin sunnuntaina. Pääsiäisen paluuliikenne jumiutui Heinolan ja Lahden välillä pahoin eilen iltapäivällä, jolloin pohjoisesta tuleva liikenne ruuhkautui 15 kilometrin jonoksi.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme