Mainos
Mainos

Korkeakouluihin aiempaa enemmän hakijoita

Korkeakouluihin haettiin tänä vuonna aikaisempaa vilkkaammin. Pyrkijöitä oli yli 90 000, sisään pääsi keskimäärin joka neljäs.

Tänä vuonna korkeakoulujein hakijoista vajaa neljännes oli tämän kevään ylioppilaita. Vaikeinta hakijoilla oli päästä Kuvataideakatemiaan ja Teatterikorkeakouluun.

Helpoiten korkeakoulumaailmaan pääsi käsiksi Åbo Akademiin sekä Helsingin Handelshögskolanin kautta. Vaikka suurin kasvu hakijamäärissä tapahtuikin tänä vuonna yhteiskuntatieteissä, eniten hakijoita oli kuitenkin humanistisiin tiedekuntiin.

Turun yliopiston rehtori Keijo Virtanen Turun yliopistosta arvelee, että ylioppilaat katsovat olevansa valmiita pyrkimään humanistisille tai yhteiskunnallisille aloille. Toisaalta hänen mielestään voidaan ajatella, että yhteiskunnan arvomaailma on menossa pehmeämpään suuntaan.

Yliopistoon pyrkivien määrä nousi tänä vuonna kaikilla muilla paitsi lääke- sekä teknillistieteellisen, psykologian ja terveystieteiden aloilla. Naisten osuus hakijoista oli edelleen noin 60 prosenttia.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 27.07.2004)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme