Mainos
Mainos

Korkeakouluille ehdotetaan oikeutta myydä tutkintoja

Tutkintojen myyminen koskisi vain EU- ja Eta-maiden ulkopuolisia maita. Nykyään tutkintoon johtava koulutus on maksutonta.

Korkeakoulut voivat ensi vuoden alusta myydä tutkintoja ulkomaille, jos juuri valmistunut lakiehdotus menee läpi. Kysymyksessä on niin sanottu tilauskoulutus, jota voidaan antaa vain ryhmille ja vain muille kuin EU- ja Eta-maiden kansalaisille.

Helsingin Sanomien mukaan tyypillinen tilaaja olisi esimerkiksi Euroopan ulkopuolinen valtio, joka haluaisi kouluttaa ryhmän kansalaisiaan suomalaisessa yliopistossa tiettyyn tutkintoon.

Nykyisten säädösten mukaan tutkintoon johtava koulutus on Suomessa aina maksutonta. Suomalaisilla tutkinnoilla olisi korkeakoulujen mukaan kysyntää etenkin Kaukoidässä ja Keski-Aasiassa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot