Mainos
Mainos

Korkeakouluille valintakiintiöt?

Korkeakoulujen arviointineuvosto ehdottaa, että uusien ylioppilaiden asemaa parannettaisiin yliopistojen opiskelijavalinnoissa valintakiintiöillä.

Aloilla, joille kiintiöinti ei sovi, ensimmäistä kertaa hakeville voitaisiin antaa lisäpisteitä. Lisäksi ylioppilastutkintoa tulisi painottaa opiskelijavalinnoissa enemmän niin, että entistä suurempi osa opiskelijoista voitaisiin tulevaisuudessa valita todistusten perusteella.

Ylioppilastutkintoa pitäisi kuitenkin uudistaa, jotta sen laajempi hyödyntäminen opiskelijavalinnoissa toimisi.

Opetusministeriön pyynnöstä yliopistojen opiskelijavalintoja pohtinut työryhmä kritisoi yliopistojen valintakokeiden muodostuneen paikoin jo itsetarkoitukseksi.

Valintakoe tulisi arviointiryhmän mielestä säilyttää vaihtoehtona vain silloin, kun samantasoisten hakijoiden erottelu ja motivaation mittaaminen on tärkeää.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot