Mainos
Mainos

Korkeakoulumaksuja ehdotetaan osalle ulkomaalaisista

Koulutusvientiä selvittänyt työryhmä ehdottaa maksuja osalle korkeakoulujen ulkomaalaisista opiskelijoista.

Ehdotuksen mukaan korkeakoulutus olisi maksullista muille kuin Euroopan talousalueen kansalaisille, jos koulutus järjestetään muulla kuin suomen tai ruotsin kielellä. 

Maksun olisi katettava vähintään koulutuksesta aiheutuvat kustannukset. Maksun periminen edellyttäisi korkeakoululta apurahajärjestelmää, jolla voitaisiin tukea opiskelustaan maksavia opiskelijoita. Kehitysmaista tulevia opiskelijoita sen sijaan voisi tukea kehitysyhteistyövaroista rahoitetuilla stipendeillä.  

Selvitysryhmä on asettanut tavoitteeksi, että Suomessa olisi 60 000 ulkomaalaista tuntkintoa suorittavaa opiskelijaa vuoteen 2025 mennessä. Tällä hetkellä heitä on noin 20 000.  

Työryhmän puheenjohtaja kansanedustaja Päivi Lipponen (sd.) luovutti selvityksen tänään opetusministeri Krista Kiurulle (sd.).   

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot