Mainos
Mainos

Korkeakoulut suunnittelevat haarakonttoreita Aasiaan

Rehtorien mukaan kysyntää koulutukselle riittää, ja englanninkielinen opetus Suomen korkeakouluissa lisääntyy tulevaisuudessa.

Suomalaiset yliopistot aikovat perustaa haarakonttoreita ainakin Aasiaan, jos ne saavat ryhtyä perimään maksuja Euroopan talousalueen (ETA) ulkopuolisilta tutkinto-opiskelijoilta.

Lukukausimaksut sallivaa lakiesitystä valmistellaan opetusministeriössä parhaillaan. Aamulehden mukaan kaikki lehden kyselyyn vastanneet 13 yliopiston tai ammattikorkeakoulun rehtoria ovat lakimuutoksen takana.

Rehtorit ovat sitä mieltä, että maksujen periminen ETA-maiden ulkopuolisilta pitää sallia, koska kysyntää koulutukselle riittää. Kehitysmaiden köyhien lahjakkaiden opiskelijoiden pääsy Suomeen pitäisi kuitenkin taata stipendeillä.

Useimmat rehtorit uskovat, että lukukausimaksut parantaisivat mahdollisuuksia järjestää laadukasta englanninkielistä koulutusta, josta myös suomenkieliset opiskelijat hyötyisivät. Peräti yhdeksän rehtoria kolmestatoista myöntää, että suomenkielinen koulutus suomalaisissa korkeakouluissa vähenee tulevaisuudessa ja englanninkielinen lisääntyy.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme