Mainos
Mainos

Korkeakoulutetut luottavat hallitukseen, itäsuomalaiset eivät

MTV3 Uutisten kyselyssä tasan puolet ei usko pääministeri Jyrki Kataisen hallituksen kestävän vaalikauden loppuun eli kevääseen 2015 saakka.

37 prosenttia uskoo nykyhallituksen jatkavan vielä vuoden. 13 prosenttia ei osaa sanoa.

Vahvinta usko hallitukseen on Etelä- ja Länsi-Suomessa (noin 40 prosenttia). Vähiten Kataisen hallitukseen luotetaan entisen Itä-Suomen läänin alueella, missä peräti 62 prosenttia vastaajista on sitä mieltä, ettei tämä hallitus kestä vaalikauden loppuun asti.

Kyselystä käy myös ilmi, että mitä korkeampi koulutus vastaajalla on, sitä vahvempi on luottamus. Yliopistotutkinnon suorittaneista puolet luottaa hallitukseen, kun taas kansakoulun käyneistä vain 16 prosenttia arvioi Kataisen hallituksen kestävän.

Kyselyyn vastasi lähes 2 000 henkilöä kolmen viime päivän aikana. Virhemarginaali on kolme prosenttiyksikköä molempiin suuntiin.

Tutkimuksen teki MTV3 Uutisten toimeksiannosta Think If Laboratories Oy.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot