Mainos
Mainos

Korkeaoja: Kalastusmaksut ennallaan

Maa- ja metsätalousministeri Juha Korkeaoja sanoo, ettei kalastusmaksuihin ole tulossa muutoksia.

Maa- ja metsätalousministeriö ei suunnittele muutoksia kalastusoikeuksiin eikä kalastuksen maksujärjestelmään, maa- ja metsätalousministeri Juha Korkeaoja vakuuttaa.

- On esitetty kalavesien omistajille maksettavista korvauksista luopumista. Nykyiseen järjestelmään ei ole tarkoituksenmukaista tehdä rakenteellisia muutoksia, Korkeaoja totesi vieraillessaan tänään Tornionjokilaaksossa.

Korkeaojan mukaan kala-alueiden omistajille maksettavista korvauksista sovittiin, kun oikeus harrastaa onkimista, pilkkimistä ja viehekalastusta aikanaan annettiin kaikille.

- Näistä maksuista arviolta kaksi kolmannesta käytännössä suuntautuu kalavesien hoitoon ja kunnostamiseen. Hyöty koituu siten kaikille kalastajille, ministeri muistutti.

Korkeaojan mukaan myöskään lappilaisten metsästys- ja kalastusoikeuksiin ei ole suunnitteilla muutoksia. Tavoitteena on, että paikalliset voivat harrastaa kalastusta ja metsästystä entiseen tapaan myös valtion mailla ja vesillä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot