Mainos
Mainos

Korkeaoja: Prodi ei neuvottele maataloustuista

Maa- ja metsätalousministeri Juha Korkeaoja sanoo, että EU:n komission puheenjohtajalla Romano Prodilla ei ole neuvottelijan roolia maataloustuen puinnissa. Sen tähden Prodin lausuntoa ei pidä liikoja suurennella.

Juha Korkeaoja

Maa- ja metsätalousministeri Juha Korkeaojan mukaan EU:n komission puheenjohtajan Romano Prodin eilisestä maataloustukilausunnosta ei ole syytä vetää liian pitkälle meneviä johtopäätöksiä. Korkeaoja painottaa tämän päiväisessä Suomenmaa-lehden haastattelussa, että Etelä-Suomen kansallisen maataloustuen eli niin sanotun artikla 141:n tulevaisuus ratkeavaa hänen ja maatalouskomissaari Franz Fischlerin välisissä neuvotteluissa.

- Itse lopputuloksen kannalta Prodin lausuntoa ei ole syytä suurennella. Prodilla ei ole asiassa neuvottelijan rooli. Neuvottelut minun ja maatalouskomissaari Fischlerin kanssa jatkuvat. Niissä väännöissä ratkeaa, minkälaiset valtuudet Suomi saa Etelä-Suomen kansallisen maataloustuen maksamiseen, Korkeaoja sanoo.

Ministerin mielestä artikla 141:n poliittisten taustojen kartoittaminen pääministeri Matti Vanhasen ja Prodin välillä oli kuitenkin paikallaan. Lopullinen ratkaisu kun tulee aikanaan koko komission hyväksyttäväksi.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme