Mainos
Mainos

Korkeaoja puolustaa tilatukiratkaisua

Tilatukijärjestelmällä toimeenpannaan Suomessa EU:n maatalousuudistus, jossa tukia irrotetaan tuotannosta.

Maa- ja metsätalousministeri Juha Korkeaoja (kesk.) puolustaa Suomen valitsemaa mallia EU:n maataloustukiremontin toteuttamisessa.

Eduskunnan kesäkuussa lukkoon lyömää tilatukiuudistusta on moitittu byrokraattiseksi, mutta Korkeaojan mukaan valittu malli on oikeudenmukaisin mahdollinen. Ministeri perusteli uudistusta emäntäpäivillä Seinäjoella.

- Oli valittava kahden vaihtoehdon väliltä: joko yksinkertainen, mutta samalla suuria tila-, alue- ja tuotantosuuntakohtaisia muutoksia tuova vaihtoehto, tai monimutkainen byrokratiaa kasvattava, mutta samalla oikeudenmukainen eli mahdollisimman pienet muutokset aiheuttava järjestelmä.

Yhteistyössä MTK:n kanssa päädyttiin oikeudenmukaisempaan vaihtoehtoon, ministeri sanoi.

Tilatukijärjestelmällä toimeenpannaan Suomessa EU:n maatalousuudistus, jossa tukia irrotetaan tuotannosta.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot