Mainos
Mainos

Korkeaoja: Puulämmitykseen siirtyville tukea valtiolta?

Vaikka puun kilpailukyky kohenee markkinasyistä, maa- ja metsätalousministerin mukaan tarvitaan myös valtion kannusteita.

Valtio voisi tukea pientalojen siirtymistä öljylämmityksestä puupellettilämmitykseen. Maa- ja metsätalousministeri Juha Korkeaojan mukaan asiaa harkitsee parhaillaan energia- ja ilmastostrategiaa hiova ministerityöryhmä.

Ministeriryhmä hakee energia- ja ilmastostrategiaan keinoja, jotka edistävät uusiutuvan energian, kuten puun käyttöä Suomessa.

Korkeaojan mukaan öljyn hinnan nousu kohentaa luontaisesti puun kilpailukykyä. Myös hiilidioksidipäästöjen vähentämiseen tähtäävä päästökauppa parantaa puun asemaa. Vaikka puun kilpailukyky markkinasyistä koheneekin, Korkeaojan mielestä tarvitaan myös valtion rahoittamia kannusteita.

Suomessa on arviolta neljännesmiljoona omakotitaloa tai rivitaloa, jotka lämpiävät öljyllä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot