Mainos
Mainos

Korkeaoja uskoo maaseutupäätöksen syntyvän huomenna

Seitsenvuotisen ohjelman rahoituksesta on neuvoteltu valtiovarainministeriön ja maatalousministeriön kesken sen jälkeen, kun asia viime viikolla jäi pöydälle hallituksen raha-asiainvaliokunnassa.

Maa- ja metsätalousministeri Juha Korkeaoja toivoo hallituksen päättävän uudesta maaseutuohjelmasta huomenna.

- Valmius ratkaisun tekemiseen pitää olla käsillä. Se ei voi jäädä budjettiriiheen, sanoo Korkeaoja.

Seitsenvuotisen maaseutuohjelman rahoituksesta on vielä neuvoteltu valtiovarainministeriön ja maatalousministeriön kesken sen jälkeen, kun asia viime viikolla jäi pöydälle hallituksen raha-asiainvaliokunnassa. Maanantaina neuvotteluun osallistui myös pääministeri Matti Vanhanen, kerrotaan ministeriölähteistä.

Hallitus sopi periaatteessa jo maaliskuussa EU:n maataloustukiin tulevan noin sadan miljoonan euron leikkauksen korvaamisesta kansallisella tuella. Viljelijöiden tulonmenetysten luvattiin jäävän "mahdollisimman vähäisiksi".

Käytännössä on kuitenkin ollut vaikeaa löytää yhteisymmärrystä siitä, miten EU-tuen inflaatiotarkistukset vaikuttavat kansalliseen rahoitukseen ja miten raha jakautuisi eri tukimuotojen kesken.

Korkeaoja luonnehtii pulmaa tekniseksi. Hän vakuuttaa, että maaseuturahat loksahtavat paikalleen myös ensi vuoden budjetissa, kunhan koko seitsenvuotisesta ohjelmasta saadaan ratkaisu.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot