Mainos
Mainos

Korkeaoja: Ympäristötuilla kiire

Maa- ja metsätalousministeri Juha Korkeaojan mukaan Suomen on saatava EU-komissiolta selvyys ympäristötukien jatkosta viimeistään lokakuussa.

Korkeaoja toteaa Kalevassa ratkaisulla olevan kiire, sillä Suomen viisivuotinen sopimuskausi umpeutuu vuoden vaihteessa. EU:ssa uusi rahoituskausi alkaa vasta vuoden 2007 alussa. Suomessa tehtävien uusien sopimusten pituus on siis vielä avoin.

-Komissiokaan ei oikein vielä tiedä miten menetellä. Asetelma on erittäin hankala. Meidän pitäisi tehdä vuoden 2005 alusta uudet sopimukset jaksolle, josta kolme vuotta on uudella rahoituskaudella. Siitä ei tiedetä kuin karkeat periaatteet. Rahoituksen tasoa ei tiedetä ollenkaan, Korkeaoja sanoo.

Vaihtoehtona hankalalle tilanteelle Korkeaoja pitää kahden vuoden mittaisia sopimuksia viljelijöiden kanssa. (MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot