Mainos
Mainos

Korkeapaine tuo aurinkoa ja lämpöä – loppuviikolla kylmänpurkaus?

Korkeapaine vahvistuu tällä viikolla Skandinavian ylle. Tulossa on melko aurinkoisia ja lämpimiä päiviä, öisin lämpötila laskee kuitenkin yhä pakkasen puolelle. Loppuviikolla mahdollisesti kylmenee hieman.

Alkuviikon päivät ovat enimmäkseen aurinkoisia ja poutaisia koko maassa lukuun ottamatta Lappia, missä voi tulla vielä aluksi lumikuuroja. Baltiassa kulkee säärintama sateineen ja siitä yltää yläpilvisyyttä myös eteläiseen Suomeen.

– Etelä- ja Keski-Suomessa päästään alkuviikolla päivisin 5-10 asteeseen, pohjoisessa lämpötila on hieman nollan molemmin puolin. Öisin on pakkasta koko maassa. Aamuisin tienpinnat voivat olla liukkaita pakkasöiden jälkeen, sanoo MTV uutisten meteorologi Markus Mäntykannas.

Keskiviikkona idänpuoleinen tuuli voimistuu etelässä ja lämpötilat laskevat muutamalla asteella. Samalla pilvet väistyvät. Päivä on Pohjois-Lappia lukuun ottamatta aurinkoinen.

Torstaina ja perjantaina korkeapaineen keskus on Suomen päällä, joten sää on heikkotuulista ja aurinkoista. Lähinnä Lapissa pilvisyys voi ajoittain lisääntyä ja lumikuurot ovat mahdollisia.

Tuoreen ennusteen mukaan loppuviikolla näkyy pieni kylmenevä trendi.

– Korkeapaineen itäpuolitse Suomeen voi alkaa purkautua kylmempää ilmaa. Tällä hetkellä näyttäisi siltä, että viikonvaihteessa lumikuuroja voi tulla etelässä saakka. Yöt kylmenevät, mutta päivisin päästään kuitenkin nollan yläpuolelle maan etelä- ja keskiosassa. Pohjoisessa pysytään pakkasella ja siellä upeat hiihtokelit jatkuvat, ennustaa Markus Mäntykannas.

Paikkakuntakohtaiset ennusteet MTV:n sääsivustolla. Sivustolta löytyvät lisäksi muun muassa sadetutka, tiesää, kelikamerat sekä tuuliennuste merisäässä.

Katso lähipäivien alueelliset ennusteet:

Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme