Mainos
Mainos

Korkeasaareen hoitoon tuotu pikkunorppa kuoli

Lauantaina Punkaharjulta löydetty erittäin huonokuntoinen nuori saimaannorppanaaras menehtyi viime yönä Korkeasaaren hoitolassa.

Saimaannorppa määritettiin vuoden ikäiseksi naaraaksi. Syytä sen sairastumiseen ei vielä tiedetä. Norppa oli nälkiintynyt ja laiha, vain parikymmenkiloinen eikä jaksanut syödä itse. Löydettäessä se ei paennut ihmistä. Norpassa ei havaittu ulkoisia vaurioita.

Norppaa ehdittiin hoitaa Korkeasaaren luonnonvaraisten eläinten hoitolassa vain kaksi vuorokautta. Se sai nesteitä, muikkusosetta sekä lääkitystä.

Saimaannorpan sairastumisen syy halutaan selvittää mahdollisimman perusteellisesti. Norppa lähetetään avattavaksi Oulun Eviraan, johon kuolleet saimaannorpat toimitetaan ruumiinavaukseen ja tutkimuksiin. Metsähallitus ja Korkeasaaren eläintarha toivovat, että tutkimukset antavat lisätietoa, jota voidaan hyödyntää lajin suojelussa.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme