Mainos
Mainos

Korkeasaaren kameliparille yllätysvasa - katso kuvat ja video

Korkeasaaren kamelipariskunta sai viime perjantaina vasan. Vasalla oli aluksi pieniä ongelmia nousta jaloilleen, mutta nyt se kipittää jo ketterästi.

Samassa aitauksessa asuvat kuhertajagasellit ovat ihmetelleet uutta asukkia matkan päästä. Isä seuraa toistaiseksi tilannetta toisessa aitauksessa.

Varsalle ei ole vielä annettu nimeä. Kuvaaja Mari Lehmonen/Korkeasaari

- Tiesimme kamelien paritelleen, mutta varsaa osasimme odottaa vasta aamulla, kun näimme pienten jalkojen pistävän esiin. Kaikki meni nuorelta ensisynnyttäjältä todella hyvin, eikä meidän tarvinnut puuttua tilanteeseen. Sekä emo että vasa voivat erinomaisesti, kertoo Korkeasaaren eläinlääkäri Eeva Rudbäck.

Tulokasta ei ole vielä ehditty nimeämään.

Korkeasaaressa asuu vain yksi pariskunta kaksikyttyräisiä kameleja. Vasan syntymä oli eläintarhalle pieni yllätys, sillä kamelit lisääntyvät yleensä vain eläessään laumassa.

Viimeksi Korkeasaaressa syntyi kaksikyttyräinen kameli 37 vuotta sitten. Kamelien sukuun kuuluvalla dromedaarilla on ainoastaan yksi kyttyrä.

Lauantaina kävely onnistui jo! Kuvaaja Mari Lehmonen/Korkeasaari

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme