Mainos
Mainos

Korkeasaaren paviaanit palaavat näytille

Korkeasaaren kiistellyt paviaanit palaavat huomenna yleisön nähtäville. Talven yli kestänyt paviaanilinnan remontti saatiin päätökseen ennätysajassa, vain puolessa vuodessa. Eläimille etsitään silti edelleen uutta sijoituspaikkaa muista eläintarhoista.

Evakkoaika on ohi. Korkeasaaren paviaanilauma on maanantaista asti totutellut uusittuun kotiinsa. Yhdestätoista karanteenissa olleesta paviaanista on nyt jäljellä yhdeksän, kaksi naarasta menehtyi siirron yhteydessä.

Paviaanit viettävät suurimman osan vuodesta sisällä. Remontoidussa paviaanilinnassa onkin nyt entistä suuremmat sisätilat. Ulkona mm. sadekatosta on suurennettu. Muuton jälkeen ainakin alku näyttää lupaavalta.

- Eläimet ovat nyt rauhallisen ja tyytyväisen oloisia. Jos ne pelkäisivät tai olisivat huolestuneita, niin ne kiljuisivat ja sinkoilisivat ympäriinsä, kuraattori Paula Holma kuvailee.

Pienikokoisen lauman riesana on ollut poikasten heikko perimä. Ongelmaan haetaan ratkaisua hankkimalla laumaan uusia yksilöitä mahdollisesti jo ensi vuonna.

- Tällaiselle laumalle se on hirveän tärkeää, että ne saavat lisääntyä. Laumassa pitää olla eri ikäisiä eläimiä. Perimä kyllä paranee heti kun tulee vieraita yksilöitä, intendentti Leif Blomqvist kertoo.

Koska Suomen ilmasto ei kuitenkaan ole paviaaneille paras mahdollinen, niille etsitään edelleen uutta sijoituspaikkaa toisista eläintarhoista. Toistaiseksi sopivaa kohdetta ei ole löytynyt.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme