Mainos
Mainos

Korkein hallinto-oikeus: Viinin ulosmyynti ravintolasta on laitonta

Korkein hallinto-oikeus on hylännyt helsinkiläisen Pane&Vino -ravintolan valituksen anniskeluluvan määräaikaisesta peruuttamisesta. Italialaistyyppinen ravintola oli myynyt tiloistaan ulos viinipulloja ja Tuotevalvontakeskus peruutti sen anniskeluluvan kuukaudeksi.

Suomen alkoholilain mukaan alkoholijuomien vähittäismyynnin harjoittamiseen on valtion alkoholiyhtiöllä yksinoikeus. Poikkeuksena tästä ovat kotimaiset tilaviinit, joita voidaan luvan perusteella myydä myös viinin valmistuspaikan yhteydessä.

KHO:n mukaan ravintolasta tapahtuvaa viinin ulosmyyntiä ei voi verrata viinitilojen oikeuksiin myydä tuotteitaan. Tilaviinkin vähittäismyynti edellyttää lupaa ja sen myyntiä koskevat useat rajoittavat määräykset, jotka edellyttävät muun muassa vähittäismyyntiliikkeen ja ravitsemusliikkeen pitämistä toisistaan erillään, perustellaan KHO:n päätöksessä. Korkein hallinto-oikeus hylkäsi myös Pane&Vino -ravintolan vaatimuksen pyytää asiasta ennakkoratkaisua Euroopan yhteisöjen tuomioistuimelta.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme