Mainos
Mainos

Korkein oikeus: Hävikkihedelmien ottaminen ei ollut peruste potkuille

Korkein oikeus on pitänyt voimassa hovioikeuden tuomion, jonka mukaan myyntikelvottomien hedelmien ottaminen ei ollut peruste työsopimuksen purkamiselle.  

Tavaravalon vakituinen, osa-aikainen myyjä oli elokuussa 2011 kirjannut hävikkiin yhden vesimelonin ja neljäsosan hunajamelonista. Hän ei kuitenkaan jättänyt niitä hävitettäväksi kuten työnantaja oli ohjeistanut, vaan hedelmät löytyivät hänen hallustaan poistumistarkastuksessa.  

Työnantaja purki myyjän työsopimuksen perusteenaan epärehellisyys ja toimintaohjeiden vastainen toiminta.  

Myyjä vaati työnantajalta korvauksia työsuhteen perusteettomasta päättämisestä. Käräjäoikeus hylkäsi kanteen, mutta hovioikeus määräsi työnantajan maksamaan myyjälle työsuhteen perusteettomasta päättämisestä puolen vuoden palkkaa vastaavan määrän.  

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot