Mainos
Mainos

Korsoon ja Keravalle luvassa entistä kovempaa lentomelua

Tavallista kovempi lentomelu kurittaa Vantaan Korsoa, Keravaa ja Tuusulan Maantiekylää seuraavan kahden kuukauden ajan.

Samaan aikaan Nurmijärven suunnan asukkaat saavat huoahtaa hetkeksi, sillä alueen lentomelu lakkaa tilapäisesti. Rakennustyöt nimittäin sulkevat Helsinki-Vantaan kiitotie 2:n, minkä vuoksi käytössä ovat vain kiitotiet 1 ja 3, joille laskeudutaan koillisesta.

Muutos on merkittävä, sillä ilmailulaitos Finavian mukaan lähes puolet lentokoneista laskeutuu normaalisti kiitotielle 2. Kakkostie suljetaan turvallisuussyistä elo-syyskuuksi, sillä sen viereen rakennetaan uusi rullausyhteys.

Finavian ympäristöasiantuntija Elina Kauppila vakuuttaa, ettei remontti vaikuta lentojen aikatauluihin. Kiitoteitä vaihdellaan normaalistikin tuulen suunnan mukaan.

- Koneet pyritään ohjaamaan kentälle niin, että ne laskeutuvat vastatuuleen, kertoo Kauppila.

Tämän vuoksi myös lentomelun taso kentän lähialueilla vaihtelee myös normaalioloissa.

Laskeutuva kone meluaa kauemmin

Kauppilan mukaan laskeutuvat koneet eivät sinällään pidä kovempaa ääntä kuin nousevat.

Niiden melu koetaan häiritsevämmäksi, koska laskuvaiheessa oleva kone lentää pidempään lähellä maan pintaa. Siksi koneiden lähestymissuunta vaikuttaa suuresti lentomelun tasoon.

Kauppilan mukaan parin kuukauden katko kiitotien käytössä ei ole mitenkään poikkeavaa. Lentokentällä tehdään erilaisia korjaus- ja rakennustöitä lähes joka kesä.

- Kiitotien sulkeminen näkyy toki kentän toiminnassa, mutta ei niin että matkustajat sen huomaisivat, sanoo Kauppila.

Kiitotie 2 suljetaan 31. heinäkuuta, ja se on määrä ottaa jälleen käyttöön 24. syyskuuta. Remontin etenemisestä ja sen vaikutuksista saa lisätietoja internetosoitteesta www.finavia.fi/rullaustieremontti.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme