Mainos
Mainos

Korvatulehduksen toteamiseen kehitettiin kotimittari

Sadattuhannet lapset vanhempineen kuormittavat vuosittain terveyskeskuksia korvatulehdusepäilyjen takia.

Perinteisesti tulehdus todetaan esimerkiksi korvalampulla. Nyt on kuitenkin kehitetty kotikäyttöinen korvatulehdusmittari, jonka käyttäminen vaatii vain tietokoneen ja internetyhteyden.

- Mittalaite laitetaan molempiin korviin, jonka jälkeen se näyttää tuloksen ruudulla punainen-vihreä -asteikolla, kertoo Otometri Oy:n toimitusjohtaja Manne Hannula.

Mittarin on kehittänyt Otometri Oy yhteistyössä Oulun ammattikorkeakoulun ja yliopistollisen sairaalan kanssa. Lääkärin mukaan mittarista voi olla suurta apua etenkin korvatulehduskierteeseen joutuneille perheille.

-Siinä tilanteessa tällä mittarilla on mahdollista arvioida korvan tilannetta paremmin kuin arvaamalla, ja jos mittari näyttää toistuvissa mittauksissa tervettä, niin uskon, että se on luotettava tulos, sanoo erikoislääkäri Tuomas Holma OYS:n korvaklinikalta.

Lääkäri kuitenkin muistuttaa, että aina pitää arvioida myös lapsen yleisvointi.

- Korvatulehdus paranee usein ilman lääkitystä. Vaarana on kuitenkin lapsen korvaan mahdollisesti jäävä erite, joka saattaa heikentää kuuloa ja viivästyttää puheen kehitystä. Tämän vuoksi lääkärin jälkitarkastus on tärkeä, Holma painottaa.

(MTV3)

Katso Hannu Alstan juttu Oulusta

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme