Mainos
Mainos

Korvatulpat käytössä kesäfestareilla

Kuulonhuoltoliiton Korville-kampanja otettiin hyvin vastaan kesän festareilla ja rock-konserteissa.

Festarit


Festariväki otti käyttöön jaossa olleet 100 000 ilmaista korvatulppaa, joten arviolta 40 prosenttia yleisöstä suojasi korvansa melulta.

Kuulonhuoltoliitto ja Suomen tinnitusyhdistys kiersi tänä kesänä neljättä kesää jakamassa korvatulppia ja tietoa sekä mittaamassa konserttien äänenpaineita. Kuluneena kesänä mukana yhteistyössä olivat myös Radiomafia ja kuulosuojainten maahantuoja Peltori, mikä mahdollisti tulppien ilmaisjakelun.

Aiemmin kertakäyttötulpista on peritty maksuksi muutama markka. Festivaalien järjestäjät ovat myös tulleet mukaan kuulonhuoltoyhteistyöhön. Mittausten mukaan festivaalien äänenpaineet laskivat festivaaleilla ja konserteissa keskimäärin sataan desibeliin.

Korville-kampanjakierros aloitettiin kuluneena kesänä Helsingin Kaisaniemen Radiomafian 10-vuotiskonsertista. Kampanja jatkui kaikille suurille festivaaleille, kuten Provinssirockiin, Nummirockiin, Ruisrockiin ja Ilosaarirockiin. (STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme