Mainos
Mainos

"Korvauksista ei poliittisia pykäliä"

Pääministeri Paavo Lipponen patistelee hallituksen Natura-kiistojen ratkaisemista. -Pitkän valmistelutyön jälkeen voidaan edellyttää, että sopu Naturaan sisällytettävistä alueista syntyy ilman mitään viivytyksiä, Lipponen sanoi tänään SDP:n eduskuntaryhmän kesäkokouksessa Hämeenlinnassa.

Lipposen mielestä Natura-verkoston luomisessa ei pitäisi olla "mitään erityisiä aineksia ylimääräiselle draamalle", sillä kysymys on "omaksi hyväksemme tehtyjen sopimusten toimeenpanosta". Korvauksista asian valmistelussa käyty keskustelu ei tuntunut kaikilta osin olevan Lipposen mieleen. Hän sanoi, että korvausperusteita määriteltäessä on vältettävä "epämääräisiä, poliittisluonteisia lakipykäliä".

Maanomistajien oikeudellinen asema kaipaa Lipposen mukaan selkeyttämistä. Hän kehotti luottamaan yksityiskohtien hionnassa parhaaseen asiantuntemukseen. Pääministeri antoi myös erityistä kiitosta ympäristöministeri Pekka Haavistolle "harvinaisen pitkäjänteisestä ja monipuolisesta valmistelutyön johtamisesta" Natura-asiassa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme