Mainos
Mainos

Korvausopiaattien tuonti loppuu

Huumeiden vieroitus- ja korvaushoidoissa käytettyjen opiaattien tuonti loppuu.

Sosiaali- ja terveysministeriön uusi asetus käytännössä lopettaa buprenorfiini- ja metadoni-tuotteiden tuonnin ulkomailta Suomeen. Esimerkiksi Ranskasta haettaviin Subutex-lääkkeisiin tarvittaisiin jatkossa suomalaisen lääkärin kirjoittama resepti, mutta suomalaiset avohoidon lääkärit eivät saa kirjoittaa reseptejä.

Ylilääkäri Terhi Hermansson Sosiaali- ja terveysministeriöstä sanoo, että ennen asetusta korvausopiaattien tuonti oli todellinen ongelma.

-Ranskasta tuli meille aineita, jotka päätyivät kadulle, eli myyntiin ja se oli ongelma.
On myös ihmisiä, jotka ihan aidosti pyrkivät hoitamaan itseään buprenorfiinin avulla, mutta paljon ainetta käytettiin myös huumeena, sanoo Hermansson.

Korvaushoitoa annetaan Suomessa edelleen luvan saaneissa hoitopaikoissa.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot