Mainos
Mainos

Koskela: Ensi vuoden budjetti liian optimistinen

Helsingin yliopiston kansantaloustieteen professori Erkki Koskela sanoo valtion ensi vuoden budjettia liian optimistiseksi. Koskela sanoo Savon Sanomien haastattelussa, että budjettia varmasti tarkistellaan.

-Varmaan tarkistuksia tehdään, mutta ehkä tässä odotellaan vielä hetken aikaa. Uskon joka tapauksessa, että todellinen ongelma on tulossa.

Näkemystään Koskela perustelee laskevilla suhdannenäkymillä, valtionvelalla, työttömyysluvuilla sekä kansainvälisillä talouskriiseillä. Ylijäämäinen budjetti saatiin Koskelan mukaan kasaan "kikkakonstein". Nyt budjetin pohja on hänen mukaansa jo vähän kyseenalaisempi kuin kuukausi sitten.

-Suomen ongelma lähitulevaisuudessa on on valtiontalouden ja työttömyyden kaksoiskierre. Kun talouskasvu hidastuu, sillä on ikävät heijastukset työllisyyteen, joka on edelleen huono. Tämä taas heijastuu valtiontalouteen, hän sanoo.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme