Mainos
Mainos

Koskettavissa Vuoden kirja -ehdokkaissa käsitellään yksinäisyyttä, sairautta ja juutalaisten historiaa

Vuoden 2015 kirja -ehdokkaat käsittelevät erittäin rankkoja aiheita mutta ovat samalla myös selviytymistarinoita.

Lapsen ja nuoren yksinäisyys voi satuttaa niin, että hyvän elämän edellytykset vaurioituvat pysyvästi jo varhaislapsuudessa. Niina Junttilan Kavereita nolla -kirja on puheenvuoro lasten ja nuorten yksinäisyydestä, joka koskettaa liian monia.


Virus- ja bakteeri-infektio oli viedä Kimmo Oksasen hengen seitsemän vuotta sitten. Henki säilyi, mutta Oksanen menetti kasvonsa. Sielu ja ruumis olivat täynnä traumoja ja asiat oli saatava järjestykseen. Viisi vuotta sairastumisensa jälkeen Oksanen ryhtyi kirjoittamaan kirjaa kokemuksistaan. Syntyi Kasvonsa menettänyt mies.


Suurlähettiläs René Nybergin kirja Viimeinen juna Moskovaan kertoo paitsi hänen äitinsä ja tämän serkun tarinan, avaa myös laajemmin juutalaisten historiaa Tsaarin Venäjällä, Neuvostoliitossa, Suomessa ja Israelissa. Kirja on omakohtaisesta yleiseksi kasvava kertomus perheen kunniasta, jonka edessä läheisyys ja rakkaus pannaan väistymään.


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme