Mainos
Mainos

Kosketus lapsettomuuteen usein syynä sperman luovutukseen

Henkilökohtainen kosketus lapsettomuuteen on usein syynä ryhtyä sperman luovuttajaksi. Näin kerrotaan STT:lle hedelmöityshoitoja antavilta klinikoilta. Toinen syy on yleinen auttamisen halu, samat henkilöt saattavat luovuttaa myös esimerkiksi verta.

Sen sijaan harva Suomessa luulee, että luovuttamalla voi ansaita rahaa. Suomalaisilla spermaklinikoilla on jatkuvasti pulaa luovuttajista, sillä vain neljäsosan miehistä siemenneste kestää luovuttamisen jälkeisen pakastamisen.

– Meillä Helsingissä ja Turussa juuri ja juuri pärjätään oman paikkakunnan luovuttajien määrällä, Oulussa luovuttajia on hoitoja tarvitseviin nähden liian vähän, Väestöliiton ylilääkäri Anne-Maria Suikkari kertoo.

Suikkari kertoo, että heidän kolmella klinikallaan luovuttajia on vuosittain yhteensä noin 20. Suomeen tuodaankin siittiöitä myös Tanskasta.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme