Mainos
Mainos

Koskinen: Arpajaislaista oikaisu

Oikeusministeri Johannes Koskinen suosittelee, että hallitus antaisi arpajaislaista uuden oikaistun esityksen eduskunnalle. Koskinen esittää näkemyksensä Etelä-Suomen Sanomien ja Satakunnan Kansan haastattelussa. Oikeusministeri kuvaa oikaistun esityksen antamista valtiosäännön kannalta tyylikkäimmäksi ratkaisuksi. Koskisen mukaan ei ole eduskunnan arvovallan kannalta hyvä vahvistaa sellaista lakia, joka olisi Ahvenanmaan itsehallintolain vastainen jonkin pykälän osalta.

Jos aikataulu ei anna periksi oikaistun esityksen antamiselle, eduskunta voi Koskisen mielestä sitoutua muuttamaan itsehallintolakia loukkaavat pykälät ja momentit. Myös muutosten pitäisi tällöin tulla voimaan ennen vuodenvaihdetta.

Eduskunnan kertaalleen hyväksymä arpajaislaki palaa käsittelyyn uudelleen, koska tasavallan presidentti jätti vahvistamatta sen perjantaina. Paketti on hyväksyttävä eduskunnassa sellaisenaan tai hylättävä kokonaisuudessaan.

(STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot