Mainos
Mainos

Koskinen: Ei uutta lakia vuorottelusta

Kansanedustajille ei tarvitse luoda uutta varamies- tai vuorottelujärjestelmää, katsoo oikeusministeri Johannes Koskinen (sd.). Koskinen totesi Nurmijärvellä, että eduskunta voi työtapoja ja istuntorytmejä kehittämällä raivata edustajille enemmän aikaa omaehtoiseen työskentelyyn ja opiskeluun.

Koskinen, Johannes

Koskinen muistutti, että kansanedustajat valitaan henkilökohtaiseen luottamustehtävään. Henkilövaalin luonne on eduskuntavaaleissa korostunut entisestään. Vuorottelu- ja varamiesjärjestelyt olisivat ristiriidassa tämän kehityksen kanssa, Koskinen arvioi.

-Opinto- ja sapattivapaan mahdollistaminen on tietyissä tilanteissa varmasti paikallaan, mutta sen takia ei pidä lähteä hätiköityihin perustuslakiremontteihin, Koskinen sanoi. Oikeusministeri ei ottanut kantaa keskustan puheenjohtajan Esko Ahon suunnitelmiin pyytää eduskunnalta opintovapaata. Ratkaisu on eduskunnan käsissä, Koskinen totesi.
(STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot