Mainos
Mainos

Koskinen hoputtaa kansainvälisen rikostuomioistuimen perustamista

Oikeusministeri Johannes Koskisen mukaan kansainvälinen rikostuomioistuin sopisi terrorismiin liittyvien rikoksien käsittelyyn.

-Toivoisin, että Yhdysvaltoihin kohdistunut terrori-isku vauhdittaisi rikostuomioistuimen perustamista. Sitä kokeva Rooman yleissopimus on parhaillaan allekirjoitettavana ja ratifioitavana, mutta vasta 38 maata on allekirjoittanut sen, kertoi Koskinen Hämeen Sanomien haastattelussa tänään.

Koskisen mukaan kansainvälinen tuomioistuin mielletään helpommin puolueettomaksi kuin esimerkiksi iskun kohdemaan tuomioistuimet. Oikeusministeri sanookin, että Suomen pitäisi EU:n sisällä korostaa oikeudellisia toimia terrorismin torjunnassa kostoiskujen sijaan.

-Eri EU-maissa näkemykset poikkeavat toisistaan, Koskinen huomautti.

Hänen mielestään kuitenkin juuri EU:lla olisi mahdollisuus vaikuttaa amerikkalaisten näkemyksiin ja painottaa oikeudellisen ratkaisun merkitystä.

Koskisen oli tänään määrä osallistua Brysselissä EU:n oikeus- ja sisäasiainneuvoston ylimääräiseen kokoukseen, jossa keskustellaan yhteistyön tehostamisesta eri maiden poliisi- ja oikeushallinnon välillä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot