Mainos
Mainos

Koskinen: Kansanäänestys EU:n perustuslaista vaikea toteuttaa

Oikeusministeri Johannes Koskisen mielestä kansanäänestys EU:n perustuslakisopimuksesta ei ole välttämätön.

Oikeusministeri Johannes Koskinen pitää Kansanäänestystä EU:n perustuslakisopimuksesta käytännössä vaikeana toteuttaa. -Olisi vaikea selostaa esimerkiksi päätöksentekomenettelyjen muutosta. Tällaiset muutokset olisi myös vaikea kirjoittaa auki siten, että merkitys kansalaisen kannalta selviäisi, sanoo Koskinen Hämeen Sanomien haastattelussa.

Vihreiden kansanedustaja Heidi Hautala vaati eilen, että kaikissa EU-maissa pitäisi järjestää samaan aikaan kansanäänestys perustuslakisopimuksesta.

Noin kolmannes EU-jäsenmaista kysyy kansan mielipidettä. Osassa äänestyksen pitämiseen velvoittaa valtiosääntö. Suomessa ei ole velvoitetta kansanäänestyksen järjestämiseen.

Koskinen ei myöskään kannata sitä, että äänestys järjestettäisiin EU-parlamenttivaalien yhteydessä. Koskisen mielestä silloin vastakkain olisivat helposti EU:n vastustajat ja puolustajat, ja tämä voisi väärentää parlamenttivaalien tulosta.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme