Mainos
Mainos

Koskinen kritisoi kirkon homokantaa

Oikeusministeri Johannes Koskinen kritisoi Aamulehden haastattelussa kirkon aikomuksia kieltää työntekijöiltään parisuhdelain mukaiset homo- ja lesboliitot.

Koskinen sanoo, että kirkolla ei ole lainsäädännön mukaiseen elämiseen nähden veto-oikeutta. Hän kehottaan vakavasti kiinnittämään huomiota perusoikeuskysymyksiin myös kirkon kantaa sorvattaessa.

"Pieniin riitoihin rauhantuomari"

Oikeusministeri Johannes Koskinen ehdottaa Aamulehdessä myös, että käräjäoikeuksiin perustettaisiin pieniä riitoja varten sovittelupisteitä.

Koskinen sanoo, että sovittelupisteessä toimisi eräänlainen "rauhantuomari" tai sovittelutuomari. Asianomaiset kertoisivat hänelle ongelmansa ilman kalliita asianajajia ja sovittelutuomari antaisi riidasta lakiin perustuvan suositusluontoisen ratkaisun.

Koskisen mukaan piileviä oikeusriitoja jää selvittämättä, koska kynnys pienten riita-asioiden käsittelyyn on liian korkea. Ideaa sovittelupisteestä on pohdittu oikeusministeriössä jo jonkin aikaa.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme