Mainos
Mainos

Koskinen lähi- ja luomuruoan kalleudesta: Hyvä maksaa

Euroopan unionin instituutiot sopivat kesäkuussa EU:n maatalouspolitiikan uudistuksesta. Niin sanotuissa CAP-neuvotteluissa päätettiin muun muassa maatalouden uusista ympäristövaatimuksista eli viherryttämisestä.

MTV3:n Huomenta Suomessa vierailleen maatalousministeri Jari Koskisen (kesk.) mukaan muutos ei ole Suomelle kovin suuri, koska Suomessa tilanne on parempi kuin monessa muussa EU-maassa.

– Suomessa meillä on jo maatalouden ympäristöohjelma, johon osallistuu yli 95 prosenttia maatiloista. Eurooppalaisen maatalouden kannalta viherryttäminen on hyvä asia. Samalla se on se viesti siitä, että asiat otetaan vakavasti, Koskinen arvioi.

Koskinen näkee kesän CAP-päätöksen jopa suunnanmuutoksena EU:ssa.

– Kyllä tässä on tietynlainen suunnanmuutos. Nyt korostetaan vihreyttä aiempaa enemmän, Koskinen perustelee.

Kotimaisen ruoan laatu ja hinta ovat tasaiseen tahtiin vilkkaan keskustelun kohteena. Koskinen pitää hyvänä, että asiasta keskustellaan. Hän korostaa lähellä tuotetun ruoan etuja.

– Lähellä tuotettu ruoka on turvallista. Se voidaan jäljittää, Koskinen selittää.

Lähi- ja luomuruoan hintaan hänellä on selvä kanta.

– Jos ruoka on turvallista ja terveellistä ja se on jäljitettävää ja eettisesti tehtyä, niin kyllä se sitten myös enemmän maksaa.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot