Mainos
Mainos

Koskinen: Postirekat kuuluvat VR:lle

Suunnitelmaa yhdistää Postin kumipyöräkuljetukset VR-konserniin kuuluviin Transpointiin ja Pohjolan Liikenteeseen ei pidä muuttaa, sanoo VR:n hallintoneuvoston puheenjohtaja, kansanedustaja Johannes Koskinen (sd.) Aamulehden haastattelussa tänään.

Hallintoministeri Jouni Backman (sd.) ehdotti perjantaina, että tavaraliikenne siirrettäisiinkin Postille. Koskisen mielestä tavarakuljetukset sopivat paremmin VR:lle ja Pohjolan Liikenteelle kuin Postille.

Koskisen mukaan yhdistyminen aiheuttaa väistämättä useita satoja irtisanomisia, mutta vain Postin puolella. Tarvetta irtisanoa Postin omaa henkilöstöä vähentää se, että Postilla paljon kuljetuksia on hoidettu alihankintana.

VR:n puolella irtisanomisia ei tule, sillä saneerausirtisanomiset on sopimuksella kielletty, Koskinen toteaa. Neuvottelut on tarkoitus saattaa päätökseen lokakuun lopulla, jotta uudet järjestelyt olisivat voimassa vuodenvaihteessa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme