Mainos
Mainos

Koskinen puuttuu paritukseen

Oikeusministeri Johannes Koskinen haluaa seksibisneksen kuriin vaikka kovalla kädellä.

Aamulehden ja Turun Sanomien haastattelema oikeusministeri Johannes Koskinen ajaa paritusrikoksiin nykyistä tiukempaa lainsäädäntöä ja pidempiä rangaistuksia. Eduskunta saa käsiteltäväkseen syksyn aikana paritusta koskevan lain kiristysesityksen. Sen mukaan parituspykälään lisätään ns. törkeä tekomuoto, jolloin parituksesta tuomittava maksimirangaistus nousee nykyisestä kolmesta vuodesta.

Samassa yhteydessä on määrä parantaa poliisin tutkintavaltuuksia mm. televalvontaa ja puhelinkuuntelua helpottamalla.

Ehdotukset ovat osa oikeusministeriön lakiuudistuspakettia, jossa puututaan nykyisiin esitutkinta- ja pakkokeinolakeihin.

Koskisen mukaan järjestäytynyt kansainvälinen seksirikollisuus on soluttautunut myös Suomeen.

Seksibisnestä pidetään maiilman kolmanneksi suurimpana harmaan liiketoiminnan alueena ase- ja huumausainekaupan jälkeen.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot