Mainos
Mainos

Koskinen tyrmää metsäveron

Maa- ja metsätalousministeri Jari Koskisen mukaan kiinteistöveroa ei tule laajentaa maa- ja metsätalouden piiriin. Koskinen muistuttaa, että metsät kuuluvat jo varallisuusverotuksen piiriin.

Maa- ja metsätalousministeri Jari Koskinen vastustaa kiinteistöveron laajentamista koskemaan myös maa- ja metsätalousmaata.

Koskisen mukaan kiinteistöveron laajentaminen johtaisi metsänomistajien moninkertaiseen verottamiseen.

-Metsiä verotetaan jo nyt. Kaikista myytävistä kalikoista ja joka ainoasta motista maksetaan vero. Lisäksi metsä kuuluu varallisuusverotuksen piiriin. Meillä on myös pakollinen metsänhoitomaksu, Koskinen luettelee tämän aamun Kalevassa.

Esitystä metsien verotuksesta Koskinen ihmettelee myös siksi, että kansallisessa metsäohjelmassa halutaan investoida metsiin.

-Mitä järkeä on siinä, että valtio toisella kädellä antaa ja toisella ottaa, Koskinen kysyy.

Vapaaehtoinen metsiensuojelu on Koskisen mukaan nykyaikaa vanhakantaisen totaalisuojelun sijaan. Hän muistuttaa, että maanomistajille on korvattava se, että metsää suojellaan eikä puusta saada hintaa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme